2015. április 13., hétfő

Döntő elhatározás - 1. rész


A telefonbeszélgetés jó félóráig tartott, és a fiatal nő boldog volt, hogy hallhatta az édesanyja hangját. Örült, hogy újra kellemesen elbeszélgettek, ugyanakkor végtelen szomorúság is szorította a szívét. Mert most sem volt – nem lehetett – őszinte ahhoz az emberhez, aki őt mindennél és mindenkinél jobban szerette.

Beszélgettek a kislányról, aki édesen aludt a kiságyában. Büszkén mesélte, hogy már megszólalt, és „mama” volt az első szava. Megígérte, hogy legközelebb olyankor telefonál majd, amikor a kicsi is ébren van, és a szülei a számítógép monitorán keresztül gyönyörködhetnek egy szem unokájukban.

Édesanyja nehezményezte, hogy most nem az interneten keresztül társalognak, de a fiatalasszony azzal mentette ki magát, hogy nem akarta a gyereket felébreszteni. Inkább a telefonjával bezárkózott a fürdőszobába, onnan beszél.

Addig, míg el nem búcsúztak egymástól, hősiesen tartotta magát, és igyekezett vidám, könnyed hangot megütni.

Ám, miután kikapcsolta a készüléket, olyan elemi erővel tört ki belőle a sírás, hogy kénytelen volt a szája elé törölközőt tenni, nehogy kihallatsszon a zokogása.

Szégyellte magát. Szégyellte, mert becsapta az anyját. És szégyellte, mert ismét gyáva volt.

Nem merte elmondani, hogy bántja valami.

Valaki

 
Már kislányként is szép volt, kamaszként pedig egyenesen gyönyörű. Ő volt a sztár a fiúk között, minden ujjára legalább két-három udvarló akadt. A lányok halálosan irigyelték, mégis mindegyik vele akart barátkozni, és a népszerűsége fényében sütkérezni.

És ő élt az adottságaival.

Néha visszaélt.

Büszke volt és boldog, hiszen a lába előtt hevert a világ. Azt tett, amit akart, és azzal, akivel akarta. Senki nem tudott ellenállni a vonzerejének. És ő nemtörődöm módon gázolt át az összetört szívű férfiak hadán.

Nem volt lelkiismeret furdalása, amikor egyik napról a másikra faképnél hagyta az aktuális kedvesét.

Nem érdekelte, mert úgy hitte, neki mindent szabad.

Igaz, kissé meglepődött, amikor az egyik lecserélt lovagja egy szép napon elé állt, és szinte megátkozta. Azt kiabálta, hogy egyszer őt is eléri a végzet, egyszer őt is megbántja majd valaki, és akkor kamatostól visszakapja mindazt a fájdalmat, amit ő okozott másoknak.

Igen, meglepődött a prófécián, ám a szokásos flegmaságával megrántotta a vállát, és emelt fővel továbbállt.

Fogalma sem volt róla, hogy a szavak alig pár év múlva valósággá válnak…

A fiatalember, akivel egy baráti vacsorán ismerkedett meg, ugyanúgy a társaság középpontja volt, mint ő. Csinosabbnál csinosabb nők vették körül, ő pedig kedve szerint válogathatott közülük. Jól menő üzletemberként mindent és mindenkit elért, amit, és akit akart.

Ugyanolyan hatással volt mindenkire, mint a lány.

Ám, amikor ők ketten szembe kerültek egymással, a világ megszűnt létezni számukra.

Nem láttak senkit, csak egymást.

A fiú rajongva imádta, de a ragaszkodása mégsem keltett visszatetszést a lányban. Sőt, örömmel fogadta a vallomásokat, a virágcsokrokat és az ajándékokat.

Boldog volt, amiért egy vonzó, kedves, figyelmes partnerre tett szert, és nem tűrte, hogy bárki, akár a szülei is egy rossz szót szóljanak a szerelmére.

Mert a szülők egyáltalán nem nézték jó szemmel a kapcsolatukat.

Egyszerű emberek voltak, akik idegenkedve szemlélték a drága autóval száguldozó, a pénzt két kézzel szóró udvarlót.

Az édesanyja ugyan igyekezett barátságosan viselkedni, és megkedvelni a fiatalembert, az apja azonban mereven elzárkózott mindenféle közeledési kísérlet elől.

Nem bízott fiatal férfiban.

A lány erre csak nevetve legyintett, hiszen tudta jól, hogy apja, - ugyanúgy, mint a legtöbb lányos apja -, féltékeny a gyereke választottjára.

És hiába volt minden ellenérzés, hiába volt minden szó, a fiatalok hamarosan összeházasodtak.

A lány pedig biztos volt benne, hogy attól kezdve az élete gyökeresen megváltozik.

Csak azt nem tudta, hogy mennyire

Az első pofont alig egy hónappal az után kapta, hogy a férje szülővárosába költöztek, a minden igényt kielégítő luxus házba.

A férfinak jól ment az üzlet, és nem engedte, hogy az ő kis felesége dolgozzon. Az asszony elégedetten vette tudomásul, hogy a férje ennyire kíméli és kényezteti őt, és azzal töltötte az idejét, hogy folyamatosan szépítgette magát. Naphosszat vásárolgatott, és kozmetikushoz, manikűröshöz vagy fodrászhoz járt.

És várta haza a párját.

Aki egy nap csak este tíz után került elő, és feltűnően virágos volt a kedve.

Amikor a felesége szemrehányón megkérdezte, merre járt, elsötétült a tekintete, és megütötte az asszonyt.

Utána persze sírva könyörgött, hogy bocsásson meg neki, és a stresszt, meg az italt okolta a tettéért.

Másnap drága ékszert és hatalmas csokor virágot hozott engesztelésül, és megesküdött, hogy soha többé nem emel kezet élete szerelmére.

A felesége pedig megbocsátott neki, mert szerette.

És ugyanezért bocsátotta meg a második, a harmadik, meg a sokadik pofont is…
 
 
(folytatása következik)
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése